Moxeren

 shockwave , dorn-methode, LCN-pédique, cryopen, roptrotherapie, cryotherapie   --->  FOLDERS

 

klik hier voor info

roptrotherapie

klik hier voor info ooracupunctuur (auriculotherapie)

Dorn-methode

Thermoguider

Shockwave

Mulligan concept

THERMOGRAFIE

Moxeren

Moxeren is één van de oudste op TCM (Traditional Chinese Medicine of in het Nederlands: Traditionele Chinese geneeswijze) gebaseerde therapieën. Het stamt uit China en heeft zich later, nu zo'n duizend jaar geleden, naar Japan verbreid.

Moxa is Bijvoetskruid dat langzaam en heftig brandt. Voor therapeutische toepassingen wordt het los gebruikt of in de vorm van een samengeperste staaf. Aangestoken geeft Moxa een weldadige infrarode straling af.

Moxa kan op verschillende manieren worden toegepast. Het meest gebruikelijk is de toepassing op acupunctuurpunten.

Directe moxibustie vindt plaats door van een beetje moxa een bolletje te "kneden" dat dan op een acupunctuurpunt wordt gelegd en wordt aangestoken met bijvoorbeeld een wierookstokje. Het acupunctuurpunt wordt hierdoor intensief gestimuleerd. Mits deskundig toegepast ondervind je van deze methode weinig onplezierige sensaties en werkt het snel en doeltreffend.

Een andere manier is om een moxastaafje boven het acupunctuurpunt te branden en dat, afhankelijk van de diagnose, langdurig en mild òf kortstondig en heftig op het punt te laten inwerken. Ook kan moxa op een acupunctuurnaald worden vastgemaakt, waarbij de naald de warmte naar binnen geleidt. Weer andere manieren zijn om moxa te branden op een laagje zout (in de navel, bij chronische diarree en buikpijn), op een schijfje gember (bij bijvoorbeeld darmziekten en gewrichtsreumatiek) of op een schijfje knoflook (bij bijvoorbeeld chronische zweren).

Bron : www.innerned.com

 

 

Deze pagina  is voor het laatst bijgewerkt op 17-02-2016.