Effecten van massage

 shockwave , dorn-methode, LCN-pÚdique, cryopen, roptrotherapie, cryotherapie, CELLUMA  --->  FOLDERS

 

klik hier voor info

roptrotherapie

klik hier voor info ooracupunctuur (auriculotherapie)

Dorn-methode

Thermoguider

Shockwave

 

CELLUMA

nieuw voor pijn en ontstekingen aan het bewegingsapparaat

 

Mulligan concept

 

Door het masseren worden de miljoenen gevoelige zenuwcellen in de huid gestimuleerd en sturen zij prikkels naar het autonome zenuwstelsel. Dit heeft tot gevolg dat alle organen en stelsels in het lichaam als geheel beter gaan functioneren.
Mensen met problemen op lichamelijk, emotioneel of mentaal vlak, hebben vrijwel altijd een lage huidweerstand. (weerstand van de huid tegen een zwakke elektrische stroom van een paar volt. Bij een fysiek en mentaal gezond persoon ligt de huidweerstand ongeveer rond de 100.000 ohm per m2 bij zijn dagelijkse activiteit.)
Het is mogelijk door stevig masseren die huidweerstand positief te be´nvloeden.
Het succes van een massage berust voor een groot deel op de relatie tussen de miljoenen gevoelige zenuwcellen in de huid en het autonome zenuwstelsel. Vanuit de huid wordt het autonome zenuwstelsel gestimuleerd. Daarmee wordt ook invloed uitgeoefend op organen en stelsels, zoals hart en bloedvaten, de spijsvertering, de hormoonproducerende klieren en het lymfevatstelsel.
De Engelse arts Head ontdekte in 1889 dat de huid uit zones of segmenten bestaat.

Aan de voorkant lopen de segmenten van de keel, de borstkas en het lendengebied. Bij de armen en benen lopen de segmenten van boven naar beneden en zijn verbonden met enkele segmenten op het bovenste deel van de rug en de borstkas. de huid van het hoofd vormt een aparte zone. de segmenten van de lendenen gaan over de zijkant van de billen naar de voorkant van de be,nen en naar de voeten. de huidzones van het heiligbeen en het stuitje gaan naar de achterkant van de benen en de voeten.

Door massage van het hele lichaam worden de zenuwreceptoren in de huid geprikkeld, die hun prikkels ook doorsturen naar het waak- slaapcentrum in de hersenstam. Bij alle mensen die gestresst zijn, zich onveilig voelen of bang zijn, functioneert dit gebied minder goed. Massage heeft tot gevolg dat zij beter gaan slapen en overdag juist wakkerder worden. Zij kunnen dit gebied ook beter laten werken door ontspanningsoefeningen te doen en het voorstellingsvermogen in te schakelen.

De bloedvaatjes, de zweetkliertjes en de gevoelige zenuwen in elk huidsegment staan in verbinding met de daarbij behorende ganglia van de symphaticus (zenuwbaan) aan beide zijden van de ruggengraat. Ze staan ook in verbinding met zenuwen van de parasympathicus, waarvan de zenuwcentra zich in de hersenstam en het heiligbeen bevinden.
Afwijkingen in een bepaald deel van de sympathicus hebben invloed op het daarbij behorende huidsegment in de vorm van een koude huid of pijnlijke spieren. Head ontdekte dat het mogelijk is het autonome zenuwstelsel te be´nvloeden door de receptoren in de huid te prikkelen door druk of warmte of beide. Bij stevig kneden wordt druk uitgeoefend en wordt dat gebied warm.

 

 

 

Deze pagina  is voor het laatst bijgewerkt op 17-02-2016.